null Beeld

De eerste grijze haren

VrouwOnline.nl

Je staat voor de spiegel en ziet de eerste zilverkleurige haren bij je slapen verschijnen… Dat is even schrikken!

Bij de een gebeurt het al op jonge leeftijd en bij de ander komt het pas veel later. De grijze haren zijn in je genen bepaald en je kunt er gelukkig, als je het wil, iets aan doen. Sommige mensen trekken de eerste grijze haren eruit, maar helaas dat is niet de oplossing, want ze komen net zo hard weer terug.

Als je beginnend grijs bent, dus als minder dan 25 % van je haar pigmentloos is, kun je het nog camoufleren met een kleurspoeling. Deze tijdelijke kleur is in staat om een kwart van je haar nog wel dekkend te kleuren.

Ben je al wat verder en zit je boven dit percentage, maar nog wel onder de 50%, dan kun je ook nog uit de voeten met een spoeling. Hierbij is wel een toevoeging van een natuurkleur bij je modekleur nodig, om je grijze haren een goede dekking te geven.

Als meer dan de helft van je haar een grijze tint heeft, dan moet je de stap zetten naar verven. Ook hierbij is dan een natuurtint als toevoeging een must.

Wil je toch een mooie modekleur, laat dan het mengsel van de natuurtint na de inwerktijd en na de behandeling van je uitgroei niet helemaal doorwerken tot aan de punten. Dat gaat ten koste van je modekleur en dat is jammer. Breng daarbij de modekleur alleen aan op de reeds gekleurde haren. Zo heeft je grijsdekking toch een stralende kleur!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden