null Beeld

De engste brug ter wereld hangt in China!

Een 300-meter lange glazen loopbrug, op 180 meter hoogte, bevestigd tussen 2 rotsen. Voor mensen met hoogtevrees zo'n beetje hun ergste nachtmerrie, voor waaghalzen een leuke uitdaging.

Marije Kersten

De brug hangt in China en heet in het Chinees 'Haohan Qiao' wat zoveel betekent als 'Brug der Dapperen'. Een meer toepasselijke naam hadden ze niet kunnen bedenken.

Toeristen dol op uitdaging

Een tijdje terug werd de brug geopend voor iedereen die het aandurfde op 180 meter hoogte de wandeling naar de overkant te maken. Toen was slechts een klein deel van de brug van glas. Het glas werd echter zo populair, met name onder toeristen, dat besloten werd de hele afstand, 300 meter maar liefst, van glas te maken.

Veilig

Volgens de bouwers is er weinig gevaarlijks aan het bewandelen van de glazen brug, de dikte van het glas is 24 millimeter en er kunnen zeker 800 mensen tegelijkertijd op de brug wandelen.

null Beeld

Het gaat verder!

En zoals dat wel vaker gaat met hoge gebrouwen, enge bruggen en andere uitdagingen: men wil méér! Er liggen inmiddels plannen om 300 kilometer verderop een glazen loopbrug te bouwen die 430 meter lang wordt en op... 300 meter hoogte komt te hangen. Ter vergelijking: dat is even hoog als de Eiffeltoren en bijna 2 keer zo hoog als onze eigen Euromast.

Bron: NOS.nl. Beeld: iStock, NOS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden