null Beeld

De familie Pos verdeelt de kijkers van ‘Steenrijk, straatarm’

De familie Pos maakte woensdag een comeback op tv. In Steenrijk, straatarm ruilde het gezin even van leven met een ander gezin. Maar de kijkers zijn niet allemaal even enthousiast over 'de Posjes'.

Online redactie Libelle

De familie Pos vertrok in 2017 naar Zuid-Amerika voor Helemaal het einde. Nu deden Stephan en Ilona en hun twee zoons mee aan Steenrijk, straatarm. De Posjes zijn namelijk inmiddels flink vermogend. Vooral hun wijnimperium - het gezin verkoopt naar verluidt jaarlijks 100.000 flessen - zorgt ervoor dat de bankrekening van de familie Pos goed gevuld blijft. Ze hebben dan ook een weekbudget van € 1500,-.

Even wennen

Voor een week ruilen de Posjes met het gezin Van Wees uit Nijmegen. Daar is de financiële situatie een stuk nijpender; dit gezin moet met € 90,- rondkomen. En dat is even wennen voor de familie Pos, wanneer zij een week proberen te leven van dat budget.

Familie Pos sprakeloos in Steenrijk, straatarm

De familie Pos is even sprakeloos wanneer ze hun tijdelijk nieuwe leven instappen. Zo schrikken ze van het onafgewerkte huis. "Ik ben niet zo gauw stil, maar ik weet niet wat ik hiervan moet zeggen. Niets is af", zegt Stephan dan ook als hij door de woning van de familie Van Wees loopt. Hij realiseert zich dat zij het zelf 'wel heel erg goed hebben'. Ook leert hij hoe hij zijn leven iets goedkoper kan maken. Zo besluiten zijn vrouw en hij om ook koffie uit een koffiefilter te drinken en niet dagelijks € 5,- aan koffiecups te verbruiken.

Reacties

Ondanks dat na de ruilweek de ogen van de familie Pos geopend lijken te zijn, zijn niet alle kijkers enthousiast over het gezin. Zo blijkt uit tweets dat veel van hen het gedrag van de Posjes nogal neerbuigend vinden. Vooral het gebruik van alle verkleinwoorden, valt niet goed bij de kijkers.

"De Posjes met hun bedrijfje in wijntjes, barbecuetje, kappertje, kleertjes kopen... Al die verkleinwoorden maken het zo denigrerend", twittert iemand. Anderen vinden de familie Pos dan weer juist heel leuk om naar te kijken. Zo noemt iemand het een 'liefdevol gezin'.

Steeds meer jongeren hebben schulden, dus het is heel belangrijk om kinderen te leren hoe ze met geld om moeten gaan. Gezinsvlogger Doortje legt uit hoe je dat het best kunt doen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Talpa.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden