De gezonde pannenkoek, hij bestaat!
Libelle Lijnt Lekker: week 2, dag 1
En alvast een dagmenu voor maandag: begin de dag met de zon in een schaaltje, lunch met een gezond courgettepannenkoekje en 's avonds eten we zuurkool met zoete aardappel en kalkoenfilet.
Ontbijt: 1 schaaltje magere kwark met mandarijntje en 1 eetlepel pijnboompitjes
Tussendoor: 1 cracker (vezelrijk of volkoren) met mager beleg
Lunch: courgettepannenkoekje met muntyoghurt
Tussendoor: 1 kiwi
Avondmaaltijd: zuurkool met zoete aardappel en kalkoenfilet
Tussendoor: stuk komkommer, cherrytomaatjes, surimisticks
- Courgettepannenkoekje
Dit heb je nodig
½ courgette
1 lente-ui, in ringetjes
1 el bloem
1 ei
zout en peper
olijfolie
Voor de yoghurtsaus
handje verse munt, fijngehakt
½ theelepel honing
100 ml yoghurt
Zo maak je het:
Rasp de courgette. Bestrooi met zout. Meng de bloem en het ei erdoor en roer er een glad beslag van. Voeg peper naar smaak toe. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat één lepel van het beslag in de pan glijden. Bak in circa 5 minuten gaar en goudbruin, halverwege keren. Meng de yoghurt met de munt en serveer bij de courgettepannenkoek.
- Zuurkool met zoete aardappel en kalkoenfilet
Dit heb je nodig:
2 zoete aardappels (bataat)
100 g zuurkool
½ ui, gesnipperd
1 el olijfolie
100 g kalkoenfilet, in stukjes gesneden
zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd deze in grove blokjes. Kook ze in wat water in 10-15 minuten gaar. Giet de aardappel af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels met een stamper en voeg wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de kalkoenfilet toe en bak in ca. 2 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Bouw nu je ovenschotel op. Begin met de kalkoenfilet. Verdeel hierover de zoete-aardappelpuree en schep daarna de zuurkool eroverheen. Zet de ovenschotel een half uur in de oven op 180 graden.
Alle boodschappen voor dit dagmenu in huis zonder de deur uit te moeten? Bestel ze online!
Receptuur: The Foodsisters. Fotografie: iStock