null Beeld

Dé grote jaarnumeroscoop jaargetal 4: liefde, werk en gezondheid in 2021

Waar het voor de één een jaar wordt van cocoonen, gaat de ander er zo veel mogelijk op uit. En wat staat er te gebeuren in de liefde, onze gezondheid en op het werk? Lees het allemaal in onze grote Jaarnumeroscoop 2021.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

Werk & geld

Er wordt best veel gevraagd dit jaar. Met wat meer verdieping, structuur en precisie zijn werkkwesties een eitje. Kom op tijd, kom beslagen ten ijs en kom beloftes na. Oké, het wordt pittig, maar dat komt vooral doordat dit jaar draait om verandering. Kaders zijn soms ver te zoeken, terwijl die nou juist zo veel houvast geven. Lenig blijven in het hoofd is de enige juiste instelling: wees als het riet dat meebuigt met de wind, vanuit welke hoek die ook waait. Hoe? Met doorzettingsvermogen en goede moed. Oók als iets wat eerder is opgebouwd weer (deels) gesloopt moet worden. Onthoud ook: afwachten is niet hetzelfde als verliezen. Projecten die nu in de ijskast staan, mogen er straks gewoon weer uit. Geduld dus! Geld komt binnen door simpelweg hard te werken. Is het werk niet meer bevredigend: solliciteer elders. Dit maakt de bankrekening misschien niet vetter, maar geeft wel meer voldoening.

Relaties & seks

Is er nog leven na het werk? Die vraag komt waarschijnlijk regelmatig naar boven. Verplichtingen slokken veel tijd op en er lijkt maar weinig over te blijven voor leuk, lekker en lief. Frustraties hierover kunnen de relatie onder druk zetten. Toch is het geen jaar voor scheidingen, maar juist voor trouw en elkaar door dik en dun steunen. Het bed is vooral om te slapen, als er al seks is, is de oude vertrouwde missionarishouding waarschijnlijk het hoogst haalbare. Zin om meer spanning op te zoeken is er zelfs bij vrijgezellen niet. Wel is het mogelijk dat een oude vriend(in) meerwaarde krijgt en dat daaruit langzaam maar zeker méér ontstaat.

Vriendschap & gezondheid

Gebruik vrienden als steunpilaar! Zij bieden een luisterend oor als het allemaal even te veel wordt. Let daarbij wel op lichaamstaal: in de zeurmodus haken zelfs goede vrienden af. Verander geregeld van onderwerp en vraag ook eens hoe het met de ander gaat. Jongeren in de omgeving kunnen wel wat raad en hulp gebruiken. Het gemoed licht en luchtig houden is dit jaar de grootste uitdaging. Spreek vooral af met zonnige types die de frons verzachten en een glimlach tevoorschijn laten komen. Verder zijn koude wisseldouches een must, vooral na inspanning.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voorspelling: Viola Robbemondt

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden