null Beeld

De juiste scheiding voor elk gezicht

VrouwOnline.nl

Je kapsel én gezicht komen veel beter tot uiting als de scheiding op de juiste plek zit.

De meeste vrouwen dragen hun haar jarenlang in hetzelfde model, met dezelfde scheiding. Maar is dit wel de meest flatterende plek voor een scheiding bij jouw gezichtsvorm?

Om je te helpen de juiste plek voor je scheiding te vinden hebben we alle vormen en scheidingen op een rij gezet.

Hartvormig

Een hartvormig gezicht is te herkennen aan een smalle kin en hoge, iets bredere jukbeenderen en kaak. Om dit sprekende gezicht in balans te brengen is het verstandig om bij lang haar voor een middenscheiding te gaan. Bij iets korter haar is het belangrijk om laagjes rond het gezicht te knippen, dit maakt je gezicht minder breed. Ook is een rechte pony af te raden, dat maakt het gezicht juist breder. Een schuine pony is ook geschikt.

Rond

Om je ronde gezicht minder rond te laten lijken, is het verstandig om een diepe zijscheiding te maken. Ook lijkt je gezicht minder rond met lang haar. De verticale lijnen zorgen dat er een goede balans ontstaat tussen rond en recht.

Vierkant

Bij een vierkant gezicht is het belangrijk de vorm wat ronder en zachter te laten lijken. Dit kun je bereiken met een zijscheiding boven het knikje van je wenkbrauw met veel laagjes. Het maakt niet uit of je lang of kort haar hebt. Door de golfbeweging die je met de laagjes creëert wordt het gezicht minder hoekig.

Ovaal

Heb jij een ovaal gezicht? Dit is de makkelijkste vorm en hier kan je nagenoeg alles mee. Door je scheiding elke dag op een andere plek te leggen, kun je van jezelf een heuse kapselkameleon maken.

Hoog voorhoofd

Heb jij een hoog voorhoofd? Knip dan een flinke pony om je voorhoofd minder groot te laten lijken.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden