null Beeld

‘De kapper knipt knapper’, maar déze BN’ers gingen zelf aan de slag

Nu de kappers de komende weken dicht zijn, zitten veel mensen letterlijk met de handen in het haar. Én de schaar, want in sommige gevallen zit er niets anders op dan het heft in eigen hand nemen om afscheid te nemen van die dode punten...

Zo ook een aantal bekende Nederlanders.

Zelf sleutelen

Over het algemeen raden kappers het af om zelf je punten af te knippen. Als je haar eenmaal in een bepaalde vorm is geknipt en je gaat er vervolgens zelf met een schaar aan sleutelen, kun je stukjes wegknippen die essentieel zijn voor de vorm. Om die 'schade' te herstellen, zal de kapper je coupe achteraf moeten afstemmen op het kortste punt.

Maar goed, wekenlang rondlopen met een coupe de quarantaine is natuurlijk ook niet helemaal ideaal. En daarom besluiten tóch veel mensen om zelf aan de slag te gaan - al dan niet met hulp van hun kapper, partner en zoon of dochter.

Daphne Deckers:

"De echte kapper knipt je knapper, maar nu die niet mogen werken, moet ik zelf aan de slag met een tutorial van YouTube", schrijft ze op Instagram. Haar zoon Alec lacht gelukkig nog vrolijk:

Suzan en Freek:

Suzan mocht de coupe van haar vriend en 'collega' Freek onder handen nemen. "Óf ik loop de komende tijd met een pet, óf mijn vriendin kan echt alles", grapt de zanger bij de foto. Onder het plaatje vragen veel fans waar het eindresultaat blijft, maar daar moeten we zo te zien nog even geduld voor hebben.

Nicolette van Dam:

In huize Smit-Van Dam was het niet Nicolette die haar knipkunsten op het kapsel van manlief Bas mocht uitoefenen. Die eer liet ze graag aan haar dochters. "De meiden hebben de dag van hun leven en papa is de pineut":

Hugo de Jonge:

Onze vicepremier Hugo de Jonge had een slimme tactiek om zijn coupe bij te laten werken. "Kappersspullen lenen, je vrouw en dochter lief aankijken, via Facetime de instructies van de kapper opvolgen en knippen maar!"

Ook Libelle's Floor ging zelf de uitdaging aan; haar vriend had namelijk hoognodig een kappersbeurt nodig:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden