null Beeld

De koffie-hype van afgelopen zomer krijgt nu een herfstig tintje

Dalgona koffie is een romige ijskoffie uit Zuid-Korea. Afgelopen zomer gingen velen thuis aan de slag om het zoete drankje in elkaar te klutsen. Nu de meteorologische herfst op de stoep staat, hoeven we nog geen afscheid te nemen van het drankje.

Je kunt de koffie namelijk heel goed combineren met een andere grote favoriet. De pumpkin spice latte is onlosmakelijk verbonden met de herfst, maar kan na al die jaren ook wel een update gebruiken. Combineer die twee en je hebt een geweldige traktatie. Goed nieuws: de dalgona koffie meets pumpkin spice-koffie is net zo makkelijk te maken als het origineel.

Kruidnagel en gember

Om te beginnen maak je de dalgona koffie. Dat doe je met oploskoffie, suiker, heet water en het soort melk dat je lekker vindt. Je doet twee eetlepels oploskoffie, twee eetlepels suiker en twee eetlepels heet water in een mixer.Vervolgens voeg je aan de koffie een kwart theelepeltje kaneel, gemalen kruidnagel, gember, nootmuskaat en kardemom aan toe. Als je toevallig pumpkin spice kruiden in huis hebt, zit je al helemaal gebakken. Vervolgens mix je alles tot een dikke, goudbruine substantie ontstaat.

Tot slot giet je de melk over je kopje koffie. Met ijsklontjes, al kun je die natuurlijk ook achterwege laten als je juist trek hebt in iets warms. Dan lijkt die hele herfst zo slecht nog niet. Proost!

Ook zo'n leuk hartje in de koffie? Zo doe je dat:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Bustle. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden