De leukste eetmusea

Mosterd museum (Middletown, Wisconsin)

ChantalBakker

In het Nationale Mosterd Museum heeft Barry Levenson maar liefst 5.300 potten mosterd verzameld uit 50 staten en 60 verschillende landen.

Duitse Currywurst Museum

In Duitsland is de Currywurst één van de populairste vleessnacks. Onze oosterburen hebben er zelfs een museum over gemaakt. Het museum bevindt zich vlak bij Checkpoint Charlie en bezoekers komen alles te weten over de geschiedenis van de Currywurst.

Jell-O Galerie (New York)

In de Finger Lakes regio van New York is een klein, maar levendig museum gevestigd. Het museum staat helemaal in het teken van Jell-O, de merknaam voor desserts van gelatine, pudding en fruitgelei. Ben je een echte liefhebber van pudding en andere desserts gemaakt van gelatine? Dan kun je misschien beter buiten wachten. Het museum laat ook zien waar gelatine van wordt gemaakt: botten, weefsels en darmen.

Frietmuseum

In hét frietland van Europa vinden we het Frietmuseum. Het museum ligt in het pittoreske Brugge in een adembenemend 14e-eeuws gebouw. De eigenaar van dit museum heeft toevallig ook het chocolademuseum in Brugge. In het kleine stadje vind je dus de twee grootste specialiteiten van België in de vorm van een museum!

Bananenmuseum

In Washington is het bananenmuseum gevestigd. Dat dit museum in Washington zit, is een beetje gek. Bananen worden namelijk helemaal niet geassocieerd met deze streek. Ann Mitchell begon het museum en verzamelde bijna 4000 banaangerelateerde items.

Verbrand eten

In tegenstelling tot bovenstaande musea, richt het Burnt Food Museum zich op meerdere soorten eten. Er is slechts één voorwaarde: het voedsel is verbrand. Een broodje, een taart of een stukje vlees dat aangebrand is? Je kunt het hier allemaal bewonderen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden