null Beeld

De leukste tips voor dit weekend!

Dit weekend gaan we koken in de kunsthallen van Rotterdam, naar het kampeerfestival op Vlieland en nog veel meer. Want de enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die het weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn de leukste tips!

Lisa Tervoort
  • Hup, naar buiten

Picknicken in Rotterdam

Op zaterdag 20 juni, tijdens de Dag van de Architectuur, kun je je picknickkleed uitrollen in Rotterdam Central District. Wat ooit een achtergebleven gebied was, is de laatste jaren up and coming. De Luchtsingel aldaar is de kroon op het werk van architectenbureau ZUS, en wordt tijdens de Dag van de Architectuur op 20 juni officieel geopend met een Urban Picnic. Deze wordt verzorgd door de lokale haute cuisine-gelegenheden. Al wandelend over De Luchtsingel verzamel je bij de verschillende horecaondernemers de inhoud van je picknickmand. De rest van de middag is het genieten van muziek, optredens, voordrachten, de buitenlucht én al het lekkers in het mandje. Kijk voor het volledige programma op de website van Dag van de Architectuur in Rotterdam.

2x de leukste uitjes voor het weekend

Het is de tijd van de zomerfestivals en de kunstroutes. Er wordt van alles in de buitenlucht (of deels binnen) georganiseerd. Dit weekend kun je in Rotterdam (ja, nog steeds!) en Zaltbommel terecht.

1. Koken in de Kunsthal, Rotterdam

Tijdens de jubileumeditie van het Festival voor de Echte Smaak wordt er bij de Kunsthal geproefd, gekookt en gekweekt. In het Kooktheater kun je de trucs van de chefs afkijken en in de Tomatenfabriek kom je alles te weten over de tomaat en kun je een dagje directeur zijn van de fabriek.

Op 19, 20 en 21 juni . Kijk voor het volledige programma op de website van het festival.

2. Bommelse Kunstroute, Zaltbommel

Tijdens de twee laatste weekenden van juni (20, 21 en 27, 28 juni) presenteren ruim twintig beeldend kunstenaars hun werk in ateliers en expositieruimtes binnen en direct buiten de wallen van de monumentale vestingstad Zaltbommel. Er is een mooie kunstroute uitgezet.

Kampeerfestival Vlieland

Eén eiland. Drie dagen. Zes films! Twee weekenden lang kun je, tijdens het Kampeerfestival Vlieland (19 t/m 21 juni en 26 t/m 28 juni), films kijken in de open lucht. Podium Vlieland en kampeerterrein Stortemelk hebben de handen ineengeslagen: het filmhuis levert de films, Stortemelk heeft volledig ingerichte De Waard-tenten in de verhuur; met echte bedden en een keukentje. Overdag zijn er voorstellingen in een van de mooiste filmzaaltjes van ons land en ’s avonds in een openluchtbioscoop in de duinen. Kijk voor het volledige programma op de website van Podium Vlieland.

  • Lekker binnen blijven

3x lekker lezen

Het is weer de tijd van uitstapjes en museumbezoek, van lange en korte vakanties. De volgende drie gidsen geven inspiratie voor je komende vrije dagen en bieden alvast fijne voorpret.

1. Museumbezoeking door Pauline Slot

Waarom gaan we in steeds grotere drommen naar must see-tentoonstellingen en belangrijke musea? Wat zoeken we daar? En wat gebeurt er als we daar uiteindelijk rondlopen op het visgraatparket, onder die hoge plafonds? Pauline Slot stelde zich die vraag en dat resulteerde in het boek Museumbezoeking. De schrijfster keurde museumrestaurants, bekeek het aanbod in de museumwinkels en sprak met bezoekers over hun ervaringen. Een heerlijk en herkenbaar boek voor iedereen die vaak en graag naar het museum gaat.

2. De gekste plek van Nederland door Jeroen van der Spek

Nederland saai en aangeharkt? De gekste plek van Nederland bewijst het tegendeel. Reisjournalist en fotograaf Jeroen van der Spek zet de 111 gekste plekken van Nederland op een rij. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar ook stuk voor stuk goed zijn voor een bijzonder verhaal. Ontdek waar het oude stationskoepeltje van Arnhem is gebleven, ga kamperen op de Afsluitdijk en lees hoe het beeld van Michael Jackson's HIStory-tour strandde bij de McDonald's in Best.

3. Relaxed op vakantie door Ingrid Meurs

Waarom geeft op vakantie gaan voor de meeste mensen zo veel stress? Nou, omdat: er boeken moeten worden uitgezocht! En: help wat neem ik mee!? Wat doen we met de kat? En waarom ben je die hele vakantie na drie dagen op kantoor alweer vergeten? Dit boek helpt de valkuilen van de vakantie zo veel mogelijk te omzeilen om zowel uitgerust óp vakantie te gaan als ná de vakantie van de herinnering te genieten.

Beeld: Feikje Anema, Liselore Chevalier, Ernie Enkelaar

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden