De loonkloof: waar staan we nu en waar gaan we naartoe? Beeld Getty Images
De loonkloof: waar staan we nu en waar gaan we naartoe?Beeld Getty Images

De loonkloof: waar staan we nu en waar gaan we naartoe?

Anno 2022 verdienen mannen nog steeds meer dan vrouwen. Iets waar we aanstaande zondag bij stilstaan. Dan is het namelijk Equal Pay Day. Vanaf die dag werken we in feite ‘gratis’. Hoe zit dat?

Milou WindhorstGetty Images

Gratis arbeid? Dat klinkt als vrijwilligerswerk, maar is het niet. Zo zit het: voor elke euro die mannen in Europa verdienen, krijgt het andere geslacht – wij dus – 0,86 cent. In 2021 werkten we daardoor vanaf 10 november ‘gratis’, zo rekende een stel knappe koppen uit. Dat deden we natuurlijk niet echt, maar symbolisch gezien.

Werken voor spek en bonen

Equal Pay Day is gebaseerd op de veertien cent die we in vergelijking met het loon van mannen tekortkomen. Als we de laatste twee maanden van het jaar eigenlijk voor spek en bonen werken, dan komt dat in een (vrouwelijk) mensenleven neer op een inkomstenderving van zo’n € 300.000. Toch zonde, niet?

Positieve ontwikkelingen

Hoewel de lonen van mannen en vrouwen nog niet voor de volle honderd procent overeenkomen, zijn er ook positieve ontwikkelingen. Volgens cijfers van het CBS wordt de kloof sinds 1995 elk jaar met een half procent kleiner. Deze trend bleef zich ook de afgelopen jaren voortzetten. Daarnaast is het sinds begin 2022 voor publieke instellingen verplicht om een Gender Equality Plan te hebben. Hierin staan acties die onder andere gendergelijkheid en culturele verandering als doel hebben.

Strengere wetgeving

Dat de situatie ondanks de positieve ontwikkelingen niet ideaal is zoals ‘ie is, staat buiten kijf. Maar welke plannen worden er gesmeed om de loonkloof te dichten? Het FNV maakt zich hard voor ‘gelijk loon voor gelijkwaardig werk’, zoals het op haar website staat beschreven. Ze willen dit bewerkstelligen door strengere wetgeving af te dwingen. Daarvoor gaan ze in gesprek met Den Haag. Ook wil de vakbond betere afspraken maken in cao’s. Daarnaast wordt elk jaar op Equal Pay Day de Karin Adelmundprijs uitgereikt aan vrouwelijke vakbondsleden die zich inzetten voor vrouwenrechten op de werkvloer.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Europa.EU

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden