null Beeld

De mooie reden waarom Beau van Erven Dorens even vuilnisman was

De harde werkers in de zorg, juffen en meesters die thuisonderwijs mogelijk maken en laten we het supermarktpersoneel niet vergeten: in veel beroepen wordt momenteel met man en macht gewerkt om Nederland draaiende te houden. Waar je niet veel mensen over hoort, is de vuilnisophaaldienst. Daar brengt Beau van Erven Dorens verandering in.

Renée Mulckhuijse

Woensdagochtend was Beau even onderdeel van het team dat in Utrecht met de vuilniswagen door de stad rijdt om het vuil op te halen. "Ik deed het uit respect voor alle vuilnismannen en -vrouwen van Nederland", vertelt Beau aan AD.

Vitaal werk

Hij is van mening dat mensen die het vuilnis ophalen óók vitaal werk hebben. Maar hoe is het om daadwerkelijk het werk uit te voeren? Daar kon Beau op maar één manier achterkomen: door zelf een ochtend mee te draaien. "Het was heel leuk en ik heb veel geleerd. De aandacht gaat terecht naar de mensen in de zorg. Maar ook deze mensen verdienen een pluim voor hun werk."

Het gaat Beau in ieder geval goed af. Volleerd stapt hij op de wagen nadat hij netjes de bak terugbrengt naar een filmende toeschouwer.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden