null Beeld

De mooiste brief: “Alleen door jou kan ik de intensieve zorg voor papa opbrengen”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week omschrijft Betty de liefde voor haar dochter.

Online redactie Libelle

Mijn zonneschijn

Lieve Romana, op vierjarige leeftijd kwam je bij ons vanuit China: lief, spontaan, vrolijk en heel extravert. De eerste jaren heeft vooral papa voor jou gezorgd; ik werkte buitenshuis en hij was altijd thuis omdat hij was afgekeurd. Daardoor kregen jullie een bijzondere band. Onze sterke band ontstond vooral in de middelbareschooltijd en die is alleen maar sterker geworden. Papa is nu zestig en heeft alzheimer en frontotemporale dementie, hij gaat hard achteruit. Ik zorg 24 uur per dag voor hem, maar zou dat niet kunnen opbrengen zonder jouw onvoorwaardelijke liefde, aandacht en hulp. Je woont sinds deze zomer samen, maar komt elke week twee dagen thuis om me te ondersteunen. Dan kletsen we bij, help je me en vul je het huis met gelach en vrolijkheid. Alleen daardoor houd ik het vol, je bent echt geweldig! Jij bent het mooiste wat me in mijn leven is overkomen.Betty Hilgers

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden