null Beeld

De mooiste brief: “Dankzij deze onbekende heeft mijn vader zijn leven terug”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week vertelt Joyce over de levertransplantatie van haar vader. 

Marieke Boot

Mag je voorspoed vieren als jouw geluk voor een ander een verschrikking is? Dat is wat ik me begin dit jaar afvroeg toen de schrikkeldag in zicht kwam. Dit schrikkeljaar kan ik namelijk vieren dat ik mijn vader nog heb. Op 29 februari 2016 kreeg hij een levertransplantatie en het gaat goed met hem, na een lang proces van herstellen en revalideren. Maar de transplantatie was mogelijk doordat een onbekend persoon die dag zijn of haar leven verloor.

Wat dit jaar voor ons dus een speciale dag was, de eerste keer dat we echt konden ‘vieren’ dat hij er nog is, was voor andere mensen een zware dag omdat ze 4 jaar geleden een geliefde hebben verloren. We weten niets van deze persoon: geen geslacht, geen leeftijd, geen nationaliteit. Het enige wat we weten, is dat deze persoon in de nacht van 28 februari 2016 is overleden aan de gevolgen van een ongeluk. Hij of zij heeft organen afgestaan, waarvan er één naar mijn vader is gegaan. Dit betekent ongelofelijk veel voor mij. Ik heb mijn vader nog, en mijn dochter heeft de kans gekregen om kennis te maken met een geweldige opa die van alles met haar kan ondernemen. Ik schrijf deze brief dan ook eigenlijk aan de onbekende weldoener die zijn of haar leven heeft verloren en mijn vader zijn leven heeft teruggegeven. Nog nooit heeft iemand zo veel gedaan voor een onbekende zonder het zelf te weten. Ik ben onbeschrijflijk dankbaar.

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: Istock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden