null Beeld

De mooiste brief: “Door mijn lieve pleeggezin ben ik geworden wie ik ben”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in 'In gesprek met Libelle'. Lees hier de brief van Bas, die zijn pleegouders bedankt voor hun liefde, goede adviezen en onvoorwaardelijke steun.

Online redactie Libelle

Lieve Carla & Paul,

Op 7 december is het precies dertig jaar geleden dat ik als kleuter werd opgenomen in jullie gezin. Carla leerde mij kennen in het kindertehuis. Omdat mijn biologische moeder niet voor mij kon zorgen en mijn vader niet erkend was, woonde ik vanaf mijn derde bij jullie. De band tussen ons was zo goed dat je stopte met werken op de groep en mij via de goedkeuring van mijn biologische moeder en de pleegzorgorganisatie in je gezin opnam. Niet veel later kwam er voor mij een broertje bij en een paar jaar later ook een zusje. Paul en ik gingen regelmatig op bezoek bij mijn biologische moeder. Dit hebben jullie ook altijd gesteund. Met Carla kon en kan ik altijd praten, over liefdes, school, toekomst, kleren. Ze had altijd goede adviezen en bleek vaak ook gelijk te hebben. Paul, de klusser in huis, verbouwde regelmatig onze kamers en zorgde ervoor dat we niks te kort kwamen. Hij nam ons altijd mee op pad. En wat waren we blij toen ik slaagde voor de havo! Zonder jullie betrokkenheid, hulp bij wiskunde, duidelijke regels, afspraken en het aanleren van normen en waarden had ik dat nooit gered. Toen ik ging samenwonen, stond Paul uiteraard klaar om me te helpen met de verbouwingen. Nu ben ik 33. Een lieve vriendin, een kleuter, een baby en een hond verder zitten we nog steeds met Sinterklaas en kerst bij elkaar. Ik kon me geen beter pleeggezin wensen en ik heb geluk gehad dat ik hierdoor ben geworden wie ik nu ben. Ik hou van jullie.


Bas

Ook een brief inzenden en kans maken op een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger? Mail naar brieven@libelle.nl.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden