null Beeld

De mooiste brief: “Drie keer borstkanker, waarom jij?”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week een ontroerende brief van een vrouw aan haar moeder die nu voor de derde keer borstkanker heeft.

Online redactie Libelle

Powervrouw

Je werd op je 29e mama van een tweeling, twee meiden, een paar jaar later volgde nog een kleine vent. Toen kwam het bericht dat ons leven veranderde: je had borstkanker. Ik was pas een jaar of acht en vond het spannend, maar ook leuk dat opa en oma er vaak waren. Na een tijd was je genezen en het leven lachte ons als gezin weer toe. Vijf jaar later was het na de halfjaarlijkse controle mis: weer borstkanker. Ik weet nog dat ik hard heb gehuild. Toch ging je er opnieuw voor. En ja hoor: genezen! In 2018, jaren later, kwam er opnieuw bericht: uitgezaaide borstkanker. Waarom drie keer, waarom jij? Beter worden kan nu niet meer, maar er nog lang zijn kan zeker. Je hebt twee keer borstkanker overleefd, met pap het gezin liefdevol grootgebracht en je hebt twee kleinkinderen die gek op je zijn. Je bent een powervrouw mams, je kunt dit. En op je 80e zeg je: I did it again and again.

Kus van een van je hartendieven

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden