null Beeld

De mooiste brief: ”het leven op straat had hem getekend”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in in gesprek met Libelle. Lees de brief waarin Noortje haar verhaal vertelt over een man die in Barcelona op straat leeft.

Online redactie Libelle

Afgelopen weekend was ik in Barcelona om even op te laden. Naast alle prachtige dingen die daar te zien waren, was er nog iets wat indruk op mij maakte: een oude man op de stoep. Ik zag hem zitten, hij had een dekentje om zich heen en zag er onverzorgd uit. Mensen liepen langs, keken hem niet aan, het was alsof hij niet bestond. Voor hem stond een kartonnen bordje met de tekst: Ik heb geen geld en ik heb honger. Mijn hart brak, hij zat daar alsof hij het al had opgegeven.

Als alleenstaande moeder

Ik was net naar de bakker geweest en had een lekker broodje gehaald. Als alleenstaande moeder heb ik niet veel, maar op dat moment besefte ik dat ik meer bezat dan hij. Ik besloot dat ik zo wel een nieuw broodje kon halen en liep naar de man toe. In het Engels vroeg ik of hij mijn broodje wilde hebben en gaf het aan hem. Verbaasd keek hij naar me op, zijn ogen begonnen te stralen en met een onverwacht krachtige stem zei hij: “Bedankt, heel erg bedankt. Dit is mijn ontbijt.”

Lieve oude man

Misschien was hij minder oud dan hij leek, het leven op straat had hem getekend, maar ik zag hem en ik zag de hoop in zijn ogen. Lieve oude man, ik hoop dat er ook morgen iemand is die jou iets te eten geeft.

Noortje

Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden