null Beeld

De mooiste brief: “Ik ga samen met jou de strijd aan. Daar ben ik je dankbaar voor”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts. Lees hier het verhaal van Ellen, die niet bij de pakken neer blijft zitten nadat haar geliefde een herseninfarct heeft gehad.  

"Op 11 februari 2015 is jouw wereld compleet veranderd. Na je herseninfarct is praten niet meer vanzelfsprekend. Je hebt afasie, een taalstoornis, waardoor je niet meer kunt zeggen wat je zou willen. Je bent de woorden gewoon kwijt. Wat heb je hierdoor veel op moeten geven: je werk, je onafhankelijkheid, je vanzelfsprekendheid. Maar gelukkig niet je positiviteit. Man, wat heb ik een bewondering voor jou! Ondanks al je moeite, het niet gewoon kunnen verwoorden wat je bedoelt en wat je voelt, ga je door het leven met een lach. Je bent voor mij een voorbeeld. Zou ik daarom bij de pakken neerzitten nu we niet meer van die mooie gesprekken kunnen hebben, ik niet meer op je kan leunen omdat ik nu de regelaar van ons gezin ben? Nee, daar pas ik voor. Ik ga samen met jou de strijd aan. Daar ben ik je dankbaar voor."

Ellen

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Wilt u ook uw verhaal delen met Libelle? Mail of schrijf naar brieven@libelle.nl of Postbus 1742, 2130 JC Hoofddorp. We zijn heel blij met uw brieven en reacties! Nog wel even dit: uw brief mag niet eerder in druk zijn verschenen. Soms worden brieven ingekort of bewerkt. We laten het u weten als uw brief wordt geplaatst.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden