null Beeld

De mooiste brief: “Ik hoop dat mijn ex zijn oorlog eindelijk staakt”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Lees hier de brief van Fabienne, die met haar ex-man in een vechtscheiding is beland.

Online redactie Libelle

Fabienne: "Als kind was ik erg betrokken bij de wereld om me heen. Ik vond het verschrikkelijk dat er nog altijd oorlogen waren. Ik kende de verhalen van mijn oma over de Tweede Wereldoorlog en besefte dat er veel mensen nog altijd in zo’n oorlogssituatie moeten leven. Inmiddels ben ik ouder en heb ik niet de illusie dat de wereld ooit zonder oorlog zal zijn. Maar mijn wens heeft wel indirect met oorlog te maken. Met mijn ex-man ben ik in een vechtscheiding beland. Het was mijn initiatief om bij hem weg te gaan, en ik hoopte zo dat de kinderen hier niet de dupe van zouden worden. Daarom doe ik niet moeilijk over niet nagekomen omgangsafspraken met de kinderen, ontvang ik geen kinderalimentatie, maak ik geen aanspraak op mijn deel van het huis – alles om het scheidingsproces harmonieus te laten verlopen. Maar het verloopt allerminst harmonieus. Het gevolg: kinderen die van slag zijn, twee ex-partners die niet meer met elkaar communiceren en advocatenkosten die torenhoog oplopen. Ik wens dat mijn ex zijn leven weer hervat en niet blijft hangen in wrok en boosheid jegens mij. Ik hoop zo dat hij zijn weg vindt en zijn energie niet meer richt op het dwarsbomen van elke vorm van normaal contact. Mijn wens is dat hij zijn oorlog naar mij toe eindelijk staakt. Want al heeft ons huwelijk niet de eindstreep gehaald, het heeft ons wel een groot cadeau opgeleverd: twee mooie, lieve kinderen van wie zowel hij als ik ongelooflijk veel houden en die het niet verdienen dat hun ouders maar blijven strijden met elkaar."

Fabienne S.

Ook een brief inzenden en kans maken op een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger? Mail naar brieven@libelle.nl.

Beeld: iStock

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden