null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De mooiste brief: “Ik hoop dat ze mijn rijgedrag nu een beetje begrijpt”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week de brief van Ditta die zich wil verontschuldigen voor haar rijgedrag.

Online redactie LibelleGetty Images

Beste mevrouw op de weg van Bennekom richting Renkum. Het was Koningsdag 2020, rond 13.00 uur. Mijn lieve zwager van 56 jaar had darmkanker en was in de terminale fase. Hij was zo bang voor de dood. Samen met mijn zus beloofden we hem dat hij thuis mocht blijven om te sterven en dat wij bij hem zouden blijven. Op die zondag belde mijn zus toch nog wat onverwacht. “Kom maar snel deze kant op”, zei ze.

Net op tijd

Omdat ik zo graag mijn belofte wilde nakomen, reed ik harder dan mocht en iets te dicht achter een auto, waarvan de bestuurster zich netjes aan de snelheid hield. Toen we een snelheidsbord van 60 km/u naderden, maakte ze woedende gebaren om mij duidelijk te maken dat mijn rijgedrag niet door de beugel kon. Mijn gedachten waren alleen nog bij mijn zwager. Toen ik bij hem aankwam, zei ik: “Hans, ik ben er…” Hij ademde nog een paar keer. Ik was net op tijd. Niet veel later overleed deze fantastische man, die zo ontzettend wordt gemist. Ik hoop dat de mevrouw mijn rijgedrag nu een beetje begrijpt. Bij deze: sorry nog.

Ditta

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden