null Beeld

De mooiste brief: “In zijn etui had hij mij in stilte jaren met zich meegenomen”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in 'In gesprek met Libelle'. Deze week: Eppie die als kind indruk maakte op een jongetje door het mooiste handschrift van de klas te hebben.

Het handschrift bleef van grote betekenis in haar leven, ook na de dood van haar man. Lees hieronder haar verhaal.

Om indruk te maken op een jongetje in de klas besloot ik die dag tijdens de schrijfles het ‘mooiste handschrift’ van de klas te hebben. Dat lukte. Het was eind jaren 60. Een leven lang ben ik geprezen: mijn handschrift leek alsof het gedrukt was. Mijn grote liefde Jo, die midden jaren zeventig in mijn leven kwam, had een ‘hanenpootjes’-handschrift. Tot grote vreugde van Jo kwam de elektrische typemachine en later de tekstverwerker en zo werd alles anders. Ik trouwde met Jo en we kregen 3 kinderen die in een tijdperk opgroeiden waarin alles digitaal is. Mijn leven veranderde toen Jo, slechts 51 jaar oud, plotseling overleed.

Tijdens het opruimen vond ik onze geschreven liefdesbrieven en zelfs met mijn ogen dicht zou ik zijn handschrift uit duizenden herkennen. In de garage vond ik een boodschappenbriefje, zijn geschreven verlanglijstje voor sinterklaas, een notitie. Het lot besliste plotseling anders, maar met zijn handschrift kwam hij even heel dicht bij me. Het liefste moment kwam toen ik van al zijn opgespaarde pennen een kunstwerk had gemaakt: een groot kleurrijk hart. Daarna vond ik in zijn tas een etui met een fotootje van mij en een zilverkleurige Parker-pen met mijn naam erin gegraveerd. In zijn etui had hij mij in stilte zo al jaren met zich meegenomen. Mijn gebroken hart viel met geen pen te beschrijven.

Tekst: Eppie Janssen

Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden