null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De mooiste brief: “Machteloos lig je daar, als een bloem die geen water heeft gehad”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Lees de brief van een moeder die vertelt hoe haar kind een hersenbloeding kreeg.

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

Mijn mooie bloem

Je was in de bloei van je leven en ontwikkelde je van kind naar puber, toen je jouw eerste hersenbloeding kreeg. Je leven nam daardoor een totaal andere wending. Weken was je ver bij ons vandaan in een wereld die voor jou nu bekend is en voor ons alleen nog maar gissen. Maar je kwam weer terug in ons wereldje. Je bent als een bloem, die regen en onweer moet doorstaan, maar de mooiheid van die prachtige bloem laat je steeds weer zien.

Dromen die je misschien in je kinderhoofdje al had, werden weggevaagd. Sommige zitten er nog wel, maar zullen voor jou waarschijnlijk nooit uitkomen. Op jezelf wonen, trouwen, kinderen krijgen, de liefste mama worden die er bestaat. Het zou zo mooi zijn als dat zou kunnen, maar zoals je nu bent, lijkt het onmogelijk. Geregeld word je belaagd door die rot-aanvallen die je weer voor een paar minuten bij ons wegnemen.

Ik heb je lief

Machteloos zien wij je liggen als een bloem die geen water heeft gehad. Maar als dat voorbij is, kom je weer overeind en sta je te stralen. De bloemen om je heen waarmee je een bos vormde, hebben je verlaten. Ze zijn ieder hun eigen weg gegaan en bij jou zie ik dikwijls het verdriet omdat de eenzaamheid toeslaat. Ondanks alles blijft jouw prachtige bloem overeind staan en laat je de zon op je schijnen, die jij weer uitstraalt naar iedereen om je heen. Ik heb je lief, prachtige bloem die tot drie keer toe een hersenbloeding heeft overleefd.

Een moeder.

Ook een brief inzenden en kans maken op een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger? Mail naar brieven@libelle.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden