null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De mooiste brief: “Mijn wangen nat van de tranen: je wordt niet meer beter”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week vertelt Jeanine over het verdriet na de diagnose van haar moeder. 

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

Mijn wangen zijn nog nat van de tranen van het verdrietige nieuws: je hebt kanker en wordt niet meer beter. Gisteravond dacht ik nog, wat beweegt iemand een brief naar Libelle te sturen. Zelf lees ik de brieven altijd graag, ik vind het mooi hoe mensen in het zonnetje gezet worden. Om te lezen hoe de tijdschriften vaak van de één naar de ander gaan en zo voor verbintenis zorgen. Ook ik ben altijd blij met jouw Libelle, maar of dat nou een reden was om een brief te sturen? Maar nu voelt alles anders. Niet alleen papa heeft kanker, jij ook. Jullie zijn zulke lieve, fijne ouders die ik nog jaren om mij heen wil hebben. Als opa en oma genieten jullie intens van de kleinkinderen, het is een feestje om langs te komen. De deur staat altijd open. Voor hoelang nog? Dat weet niemand. Wat ik wel weet, is dat ik zielsveel van je hou en dat we van de tijd die we nog samen hebben, blijven genieten. Ja, nu ben ik ook opeens een dochter die het nu nog bijzonderder vindt dat ze de Libelle van haar moeder krijgt. Het doet mij beseffen dat het juist de kleine dingen zijn die het leven zo mooi, waardevol en bijzonder maken.

Kus, Jeanine

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden