De mooiste brief Beeld Getty Images
De mooiste briefBeeld Getty Images

De mooiste brief: “Onze droom spatte uiteen door het plotselinge overlijden van mijn man”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Lisette over hoe ze tegenslagen heeft overwonnen.

Mensen vragen me weleens of ik nog terug zou willen naar Nederland. Daarop heb ik mijn antwoord zó klaar: nee. We wonen negentien jaar in Italië. Onze droom van destijds spatte al snel uiteen door het plotselinge overlijden van mijn man. Wat voelde ik me eenzaam en ongelukkig, maar ik rende mezelf zo voorbij dat ik niet eens de tijd had om Nederland te missen. Teruggaan zag ik niet zitten, we waren net verhuisd. Alleen al de gedachte dat onze drie kinderen wéér van school zouden moeten veranderen...

Hecht gezin

Makkelijk was het niet om hen alleen op te voeden. Ik heb heel wat fouten gemaakt. Gelukkig vond ik in die tijd een baan met heel lieve collega’s. Zij zijn een soort familie geworden, zonder hen had ik het nooit gered. Inmiddels zijn de kinderen volwassen en werken ze alle drie. Ik woon in een droomhuis vol gezelligheid. Ik heb een hecht gezin, vrienden, etentjes. Ik geniet!

Alles komt goed

Tegen mensen met tegenslag zou ik willen zeggen: geef nooit op, waai met de wind mee en alles komt goed. Op een gegeven moment ben je nergens meer bang voor en kun je de wereld aan.
Lisette

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden