null Beeld

De mooiste brief: “Revalidatie volgde, maar weer had je alle pech van de wereld”

Online redactie Libelle

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week vertelt een lezeres over het moeizame revalidatieproces van haar dochter.

Je ging lekker naar je werk, maar op de terugweg werd je aangereden. Een ambulance bracht je naar het ziekenhuis en twee jaar van artsenbezoeken volgden. Ze konden niets vinden en toch ging het steeds minder goed met je. Je raakte zelfs je baan kwijt. Uiteindelijk bleek je borstbeen gebroken. Een operatie en revalidatie volgde. Maar weer had je alle pech van de wereld, want je litteken genas niet. En o, die vreselijke buitenwereld. Als je eens een shirt draagt dat iets laat zien van het litteken, moet iedereen zich ermee bemoeien, vreemde opmerkingen maken, er aan zitten en een mening uiten. Hoe halen ze het in hun hoofd? Mensen, weten jullie hoeveel pijn je een ander doet met die opmerkingen? Maar kind, wat ben ik trots op je. Je bent uit een diep dal gekomen en hebt gevochten als een leeuwin. Je hebt in één jaar twee hbo-studies gedaan. Je zoekt nu een baan, maar wat zullen de mensen in jou een goede mantelzorgmakelaar of casemanager mantelzorg vinden. Eentje die voor ze gaat. Die domme mensen die over jou litteken praten, weten niet wat ze zeggen. Laat iemand gewoon zichzelf zijn: groot, klein, dik, dun, gehandicapt of met litteken, niemand is perfect, maar ieder mens is uniek.

Liefs, mam

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden