null Beeld Getty Images/fStop
Beeld Getty Images/fStop

De mooiste brief: “Zo bijzonder dat ik nog altijd de Libelle van tante Jans krijg”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week bedankt Janneke haar tante Jans, die elke week de Libelle in haar brievenbus stopt.

Online redactie LibelleGetty Images/fStop

Toen ik nog klein was, kwam 'tante' Jans – een vriendin van mijn moeder – al bij ons. Toen ik ging samenwonen, bleef zij in mijn leven. Haar Libelle belandde namelijk bij mijn moeder en mijn moeder gaf hem vervolgens weer door aan mij. Vijf jaar geleden overleed mijn moeder en sindsdien doet tante Jans de Libelle elke week bij mij in de brievenbus. En wat vind ik dat nog elke keer bijzonder. Zeker als je weet dat tante Jans al heel lang ziek is.

Een stukje mama

Dat ze nog steeds rondloopt, mag gerust een wonder heten. Ze slaat nooit over, ook al regent het of heeft ze net een chemokuur gehad. Vaak bezorgt ze haar tijdschrift met een kaartje erbij, omdat ze aan mijn moeder en ons denkt, of omdat het een bijzondere datum is.

Lieve tante Jans, voor mij ben je een heel bijzonder en uniek mens. Dank je wel dat je elke keer een ‘stukje mama’ bij mij in de brievenbus stopt. Ik hou van je!

Liefs, Janneke (ook een Jansje)

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: Getty Images.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden