null Beeld

De mooiste brief: “Zolang we maar gezond blijven, zegt mijn moeder (85) elke dag dapper”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week vertelt Franca over de verjaardag van haar 85-jarige moeder.

Online redactie Libelle

Al zo lang ze getrouwd is, is mijn moeder abonnee van Libelle. Dat is alweer 55 jaar. De Libelle wordt helemaal uitgeplozen. In tijden van corona valt het voor de ouderen in de samenleving niet mee. Mijn moeder is afgelopen voorjaar 85 jaar geworden. Het geplande feestje met haar dierbaren kon helaas niet doorgaan. Geen bezoek dit jaar.

Toch maakte ze er het beste van. Ze genoot van de kaartjes die ze ontving en de telefoontjes die ze kreeg van kinderen en kleinkinderen. Zolang we maar gezond blijven, zegt ze elke dag dapper, dan komen we deze nare periode wel door. Mama, ik ben super trots op hoe je deze periode bent doorgekomen. Je hebt nooit veel wensen gehad, het enige wat je wenste is dat wij er allemaal op je verjaardag zijn. Dat cadeau hebben we je tot groot verdriet niet kunnen geven.

Franca van Kraaij

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden