null Beeld

De nieuwe zorgtarieven zijn bekend! Wat betekent dit voor jou?

Het 'zorgseizoen' is begonnen en gisteren zijn alle nieuwe zorgpremies bekendgemaakt. Elke verzekeraar heeft laten weten wat hun basis- en aanvullende verzekeringen gaan kosten. Vanaf nu kun je ook jouw zorgverzekering vergelijken met andere en eventueel overstappen.

Libelle Admin

Libelle samen met Independer

De zorgverzekering wordt duurder

Bijna alle verzekeraars hebben verhogen de tarieven. De 4 grote verzekeraars (Zilveren Kruis Achmea, CZ, Menzis en VGZ) hebben allemaal de premie van de basisverzekering verhoogd. De prijzen voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen zijn minder hard gestegen en bij een enkele verzekeraar zelfs licht gedaald. In onderstaand overzicht zie je de premies van de basisverzekering van dit jaar en van volgend jaar.

*Menzis heeft geen budgetverzekering

Wil je weten wat de premies voor de aanvullende verzekeringen worden in 2016? Independer heeft dit precies voor je uitgezocht. Ook inhoudelijk gaan de verzekeringen veranderen. Sommige verzekeraars hebben namelijk een lagere premie voor de aanvullende verzekering dan in 2015. Dit lijkt misschien mooi, maar in de praktijk blijkt vaak dat hierdoor veel vergoedingen uit hun pakket verdwijnen.

Kijk goed naar het aanbod van je huidige verzekeraar. Bedenk voor jezelf of dit voldoende is en maak een vergelijking. Dit kost je maar 10 minuten tijd, maar kan je een hoop geld besparen. Nu kun je voor jezelf gaan kijken hoeveel je kunt besparen.

Wil je weten wat jouw verzekering kost volgend jaar? Of wil je kijken of je bij een andere verzekeraar beter uit bent? Maak een vergelijking op libelle.nl/independer

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden