De nieuwste koffietrend: broccoli in je bakkie leut
Ook als je niet zo'n groenteliefhebber bent, kun je je dag vanaf nu extra goed beginnen.
Er bestaat nu namelijk broccoli koffie, en ja, dat lees je goed. Van al het goeds uit broccoli is een poeder gemaakt en dat poeder kun je roeren door je koffie, smoothies, ontbijtjes en zelfgemaakte baksels.
Moeite met groenten
Het broccoli-poeder is met een heel duidelijke reden op de markt gebracht. Wetenschappers van National Science Agency (in samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) ontdekten dat Australiërs te weinig groenten aten. Dat probleem speelt niet alleen in Australië, ook wij hebben nog steeds moeite om voldoende groene versnaperingen binnen te krijgen.
Broccolipoeder
Hoofdonderzoeker Mary Ann Augustin nam daarom het initiatief om broccolipoeder te ontwikkelen. Het doel? Zorgen dat mensen voldoende voordelen uit groenten kunnen halen en tegelijkertijd eiwitten en vezels binnenkrijgen.
Zou jij het aandurven? Je hebt nog even geduld nodig: het groene poedertje is (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. In Australië echter, wordt het al rijkelijk door de koffie geroerd. Kijk maar:
Nooit meer last van vieze geurtjes bij het koken van kool:
De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!
Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock