null Beeld

De opa van de doodgereden baby doet zijn verhaal

Nederland werd donderdagavond opgeschrikt door het afschuwelijke nieuws dat er een baby is doodgereden is het Overijsselse Lutten. Zijn opa: "Het is alsof je ziel uit je lichaam wordt weggetrokken."

Elselien van Dieren

Donderdagavond hoorde hij zijn vrouw heel hard schreeuwen. "Het was een kreet zoals ik nog nooit gehoord had", vertelt hij aan Hart van Nederland. Zijn vrouw herhaalde steeds de naam van hun pasgeboren kleinzoon: "Milan, Milan, Milan!"

Op bezoek

Dochter Ellen was juist samen met haar man Freddy en hun pasgeboren baby bij haar ouders op bezoek geweest. Na afloop wilde hun schoonzoon samen met zijn kersverse zoon naar huis lopen – om van het moment te genieten. “We hebben ze uitgezwaaid en Ellen is er achteraan gereden." Even later kwam ze bij de plek des onheils aan. Freddy was blijkbaar even gestopt om met hun buurmeisje te kletsen, waarna een automobilist hem én de kinderwagen had geraakt. Haar pasgeboren zoontje was uit de wagen gevallen en lag op dat moment in de berm.

Afschuwelijk nieuws

Ellens vader was heel snel na het ongeluk ter plaatse. Daar hoorde hij dat de bestuurder die zijn schoon- en kleinzoon had geraakt, was doorgereden. “De politie en ambulance hielden ons constant op de hoogte van de stand van zaken. Waar die man was, waarom hij doorgereden was...” Maar toen ze het afschuwelijke nieuws te horen kregen, leek dat er allemaal niet meer toe te doen. Milan was overleden. “Het is net alsof je ziel uit je lichaam wordt getrokken. En dan zie je je dochter huilen zoals je dat nog nooit gezien hebt."

Gebroken enkels

Schoonzoon Freddy heeft zijn enkels, tenen en hand gebroken. Maar dat staat in geen verhouding met de pijn die hij van binnen voelt. Hij kijkt al dagen stoïcijns voor zicht uit. "Wat moet je tegen zo’n jongen zeggen? 'Gaat het goed?' Nee, hij heeft zijn zoon verloren.”

Doorgereden

Dat de automobilist, de 51-jarige Gerrit G., doorreed na het ongeluk en zich pas later meldde op het politiebureau is onverteerbaar. "Het minste dat je kunt doen is 112 bellen en erbij blijven", zegt Milans opa. Over de geruchten dat de bestuurder gedronken zou hebben, doet hij geen uitspraak. “Er gaan verhalen de rondte. We denken van wel, maar ik zou het politierapport moeten inzien. Meer kan ik er niet over zeggen."

Welterusten opa

De dag voor het ongeluk kreeg hij nog een berichtje met een foto van zijn dochter. Welterusten opa, stond er. “Op de foto zie je ze met z’n drieën in bed liggen. De baby had een speentje in zijn mond. En nu dit."

Bekijk het hele interview met de grootvader van Milan.

Lees ook het verhaal van Renny, wier dochter omkwam in Afrika.

Bron: Hart van Nederland. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden