null Beeld

De paasbrunch opfleuren? Déze bloemen zijn eetbaar (en deze niet!)

Met eetbare bloemen maak je van een gewone paasbrunch een heus feestmaal. Maar dan moet je wel weten welke bloemen je kunt eten en welke vooral niet. Libelle zet het voor je op een rijtje.

Eetbare bloemen

Ondanks dat de geur van de bloemen soms voor een extra aroma in je maaltijd kunnen zorgen, hebben de meeste eetbare bloemen geen bijzondere smaak. Vaak smaken de bloemen als een simpel blaadje sla. Toch mag dat de pret niet drukken. Qua smaak voegt een bloem dan misschien niet altijd erg veel toe, maar qua looks zeker wel! Zo ook deze bloemen, die je stuk voor stuk kunt eten. En het leuke is: je kunt ze nog thuis verbouwen ook.

1. Goudsbloem

2. Viooltjes

3. Paardenbloem

4. Madeliefjes

5. Lavendel

Niet-eetbare bloemen

Met bovenstaande bloemen kun je helemaal losgaan in de keuken. Toch zijn er genoeg bloemen die je niet kunt eten. Zo is het af te raden om bloemen voor een maaltijd af te halen bij de lokale bloemenstal. Deze bloemen zijn namelijk vaak bespoten met bepaalde giffen die je liever niet eet. Ook kunnen sommige bloemen van zichzelf stoffen bevatten die ongezond zijn. Om die reden kun je onderstaande bloemen beter niet in je gerechten verwerken, maar gewoon lekker in de tuin laten staan.

1. Hortensia

2. Narcis

3. Hyacint

4. Blauwe regen

5. Klaproos

Wil je de paastafel nog leuker maken? Vouw deze paashaasservetten! Zo doe je dat.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Culituin, Eigen huis & tuin. Beeld: iStock.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden