Meer nieuwe zedenzaken bij de poltie. Beeld Unsplash
Meer nieuwe zedenzaken bij de poltie.Beeld Unsplash

De politie ziet forse toename van nieuwe zedenzaken sinds ‘The voice’-schandaal

De Boos-uitzending over de schandalen bij The voice of Holland heeft ervoor gezorgd dat er veel meer mensen melding hebben gedaan van een zedenzaak dan vorig jaar. De politie heeft in de eerste maanden van dit jaar al zeker duizend meer meldingen binnengekregen dan normaal.

Chanan FoppenUnsplash

In de eerste drie maanden van dit jaar stapten al 4000 mensen naar de politie met een melding van seksueel geweld. Vergeleken met dezelfde periode in 2021, zijn dat 1100 meldingen meer.

Meer nieuwe zedenzaken

Volgens de politie gaat het hier om meldingen van verkrachting, aanranding, incest, ontucht met minderjarigen en het ronselen van kinderen om daar seks mee te hebben. Deze meldingen hebben niets met het schandaal rondom The voice te maken, maar de politie meldt wel dat er een duidelijk verband te zien is tussen de uitzending van Boos en de stijging van het aantal meldingen. Die uitzending heeft ervoor gezorgd dat mensen nu ook hun eigen verhaal durven te delen. Vergeleken met een jaar eerder, melden ook meer jonge mensen met een soortgelijk verhaal zich bij de politie.

Strafonderzoek na aangiftes

Het Openbaar Ministerie maakte gisteren bekend dat ze een strafonderzoek instellen naar aanleiding van de vijf aangiftes die zijn gedaan na de uitzending over de misstanden bij de talentenjacht. Er zijn nu vier personen die werkzaam waren bij The voice aangemerkt als verdachte. Eerder werd al bekend dat het gaat om aangiftes tegen coaches Ali B, Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N..

Bron: AD.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden