null Beeld

De rijdende rechter gaat verhuizen

"Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen." Het besluit van Meester Frank Visser staat vast: na 20 jaar bij de KRO-NCRV stapt hij over naar SBS6.

Elselien van Dieren

De NPO moet daarmee op zoek naar een nieuwe rijdende rechter. Zij hadden de bekendste rechter van het land nog graag een aantal burenruzies zien oplossen bij de KRO-NCRV, maar Visser vindt het op zijn 64e de hoogste tijd voor een nieuw avontuur.

De gewone, werkende mens

“Ik wilde het zelf"', aldus de tv-rechter tegen het AD. “Ik ga sowieso niet de rest van mijn leven pensioenpolissen nalezen. Maar na 20 jaar bij dezelfde club, dacht ik wel: dit is hét moment voor iets anders. Toen ik hoorde dat SBS mij wel zag zitten, riep ik direct 'ja'. Ik pas daar helemaal. Zeker bij dít SBS, dat zich richt op de gewone, werkende mens.''

Burgers vs gemeenten

Over zijn nieuwe programma op SBS6 is nog weinig bekend, maar Visser zal blijven doen waar hij goed in is: mensen met elkaar in gesprek brengen. "De kijker gaat mij nog steeds op een keukentrapje zien staan en ik blijf uitspraken doen waar men het mee zal moeten doen. Er komt wel meer aandacht voor zaken tussen burgers en gemeenten. Konden wethouders voorheen nog zeggen: 'ik doe niet mee aan die rijdende rechter', nu zal ik ze stevig aanspreken op hun verantwoordelijkheden. Mét de camera natuurlijk. Verder krijgt het programma een wat ander jasje.'' Of het programma op SBS6 ook de titel De rijdende rechter zal krijgen is nog niet bekend.

Hopelijk wordt het SBS6-programma met Meester Frank Visser net zo leuk als De rijdende rechter op NPO. Wij zetten ondertussen 3 spraakmakende fragmenten op een rij.

Een vogelhuisje op de erfscheiding zorgt voor een ruzie die nooit meer goed komt.

Deze buren uit Lelystad hebben niet 1, maar wel 100 problemen.

De bejaarde mevrouw Van Broek verliest haar zaak en is furieus.

Vanaf september brengt NPO 1 de laatste serie De rijdende rechter mét Visser aan het roer.

Bron: AD, SBS. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden