null Beeld

De sinaasappelbenen van Beyoncé

VrouwOnline.nl

Hoewel ze de meest onmogelijke ‘moves’ maakt, heeft Beyoncé last van een sinaasappelhuid, oftewel cellulite.

Wat is cellulite?

In jouw onderhuid bevinden zich vetcellen. Door de opname van vetten en koolhydraten, zwellen deze vetcellen op en dit belemmert de bloedcirculatie. Vetophopingen zetten zich vast en vormen vetkussentjes die zich aan de oppervlakte van je huid laten zien.

Hoe ontstaat cellulite?

Er zijn vier factoren die cellulite kunnen veroorzaken.

1. Hormonen. Cellulite wordt dikwijls gevormd tijdens perioden waarin je lijf te maken krijgt met hormonale veranderingen, zoals de puberteit, zwangerschap en overgang.

2. Levensttijl. Ceullite vormt zich door veranderingen in je lichaam, maar kan wel verergeren als je veel stil zit (dus weinig sport) en ongezond eet.

3. Leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe meer de dikte en kracht van het bindweefsel van je huid afneemt. De cellulite zal hierdoor beter te zien zijn.

4. Erfelijkheid. Erfelijke factoren kunnen ook een rol spelen bij de groei van onderhuids vetweefsel en dus cellulite.

Wat kun je tegen cellulite doen?

Zorg voor een gezonde levensstijl: beweeg regelmatig en eet gezond en gevarieerd. Drink minstens twee liter water per dag. Masseer de probleemgebieden regelmatig en stevig.

Middeltjes tegen cellulite

De grote vraag die iedereen stelt is: ‘werken de crèmes tegen cellulite nu echt?’. Na een rondje surfen stuitte ik op de website van de BBC, waarin Dr. Trisha antwoord op deze vraagt geeft. En, helaas, volgens haar werken crèmes níet: crèmes werken aan de buitenkant, terwijl het proces dat cellulite veroorzaakt zich van binnen afspeelt. Sommige middelen trekken je huid strakker, waardoor de cellulite minder opvalt.

Volgens Trisha kunnen stevige massages wellicht wel werken. Ook liposuctie is een optie, als is dat wel een drastische.

Massages

Bij de meeste schoonheidssalons kun je massages nemen die cellulite tegengaan. Welke mogelijkheden zijn er?

Lypossage: een manuele massagetechniek.

Endermologie: wordt uitgevoerd met technisch hoogwaardige apparatuur die de huidplooi pakt en door in en uitrollende bewegingen bewerkt. Kijk voor meer info op http://www.endermologie.nl/

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden