De Slimste Mens - 24 augustus Beeld Schermafbeelding - De slimste mens
De Slimste Mens - 24 augustusBeeld Schermafbeelding - De slimste mens

De slimste tactiek

‘De slimste mens’-kijkers eisen nieuwe spelregel: “Stoppen met dat tijdrekken”

De finaleweek van De slimste mens is op de helft. De kijkers genoten van het spannende eindspel dat dinsdagavond werd gespeeld. Maar over één ding wordt veelvuldig geklaagd.

Eva BredaSchermafbeelding - De slimste mens

De slotronde werd dinsdagavond gespeeld tussen Volkskrant-journaliste Loes Reijmer en actrice (én oud-mol) Renée Fokker. De twee spelen een spannend spel en zijn zeker aan elkaar gewaagd. Maar dan zet Loes een slimme tactiek in.

Tijd rekken

Omdat degene met het laagste aantal seconden de volgende ronde mag beginnen, treuzelt Loes heel lang bij een vraag. Zij heeft bijna 40 seconden meer dan Renée op de teller, en wil nét onder het secondenaantal van haar tegenspeelster komen. Zo weet ze zeker dat ze de volgende ronde mag beginnen. Om deze reden doet ze er expres 39 seconden over om het goede antwoord op een vraag te geven.

Gemeen

Haar tactiek werkt, want bij 29 seconden stopt ze haar ronde. Renée heeft er nog 30 op de teller en dus is de volgende vraag voor Loes. Mede dankzij haar methode gaat ze er met de winst vandoor. Presentator Philip Freriks merkt de tactiek op. “Dit is tactiek, Renée. Ze denkt heel lang na”, zegt hij tegen Renée. “Gemeen, hè?”

Frustratie

Ook de kijkers zijn erg gefrustreerd over de tactiek, die al door meerdere Slimste mens-kandidaten werd toegepast. Op Twitter vragen veel kijkers dan ook of het programma de regels niet kan aanpassen. “Triest hoor, dat tijd rekken in De slimste mens. Kan dit volgend seizoen niet gewoon in de finale aangepast worden?”, vraagt een kijker zich hardop af op Twitter. “Op deze manier is het echt zeer frustrerend kijken.” En dit is niet de enige klacht. Veel kijkers beklagen zich hardop. De tactiek wordt vooral gezien als frustrerend en oneerlijk. Al maakt zo'n gewiekste tactiek iemand misschien júist een heel slim mens.

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden