De ultieme warme chocolademelk

De basis

Je kunt allerlei rare fratsen met je warme chocolademelk uithalen, maar zonder een goede basis kom je nergens. Daarom het recept voor de ultieme basis:


Wat?

400 ml volle melk

2 el pure chocolade, gehakt

1 el cacaopoeder

paar druppel vanille extract

Optioneel: suiker naar smaak

Hoe?

Doe de melk in een steelpannetje en breng samen met het vanille extract aan de kook. Zet het vuur uit en laat de melk een beetje afkoelen. Vul twee kopjes met de gehakte chocolade en het cacaopoeder en giet al roerend de melk erbij totdat alles is opgelost. Voeg eventueel nog wat suiker toe en smullen maar!

Variatietip: toe aan iets anders? Voeg een theelepel rode voedselkleurstof toe en jouw bruine heerlijkheid krijgt een dieprode gloed. Geïnspireerd door de red velvet cupcakes!

Lekkere toppings

Als je ‘warme chocolademelk’ zegt dan komt ‘met slagroom’ er meteen achteraan. Deze twee zijn beste vrienden, maar wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om een heerlijke hot chocolat te bereiden?

Marshmallows

In Amerika een must en in ons kikkerlandje tegenwoordig ook steeds populairder. Laat deze spekkies in het dampende kopje vallen en zie hoe ze smelten. Heerlijk om eruit te lepelen!

Muntroom

Ken je die chocolaatjes met zachte muntvulling nog? Het ultieme bewijs dat ook deze combinatie een match made in heaven is. Verwerk fijngehakte munt eens in je room.

Wat?

50 g suiker

250 ml slagroom

handjevol munt, fijngehakt

Hoe?

Meng de ingrediënten in een kom en klop de slagroom stijf. Voeg per mok twee eetlepels muntroom toe. Jum!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden