null Beeld

De verdrietige reden waarom deze zieke jongen (13) duizenden verjaardagskaarten kreeg

Rhys Williams uit Engeland wordt eind september 14 jaar oud. Dat betekent dat hij ook alweer 14 jaar met vreselijke pijnen leeft. Hij lijdt aan de zeldzame ziekte epidermolysis bullosa, en dat lijkt hij soms niet langer meer te kunnen verdragen.

Bij de ziekte epidermolysis bullosa (EB) worden er ernstige blaren op de huid gevormd. Door de ziekte kan hij zijn handen nog amper gebruiken en zit hij in een rolstoel. Hij krijgt sondevoeding en zijn verbanden moeten iedere 3 dagen vervangen worden om de dodelijke infecties tegen te gaan. Dat dit de jongen moedeloos en neerslachtig maakt, is niet vreemd. Maar laatst hoorde zijn moeder hem iets wel heel verdrietigs uitspreken.

Vlinder

Hij vertelde haar dat hij wilde "dat een vlinder hem kon wegnemen van de aarde." Toen ze dat hoorde was ze bang dat hij wilde opgeven. Ze zocht daarom een manier om hem te tonen dat er veel mensen zijn die om hem geven en dat er reden is om verder te willen leven.

10.000

Moeder Tanya plaatste een oproepje met de vraag om haar zoontje verjaardagskaartjes te sturen. Hij werd immers die maand 14 jaar. Tot groot succes: binnen enkele dagen kreeg Rhys al bijna 10.000 (!) kaartjes en pakjes van over de héle wereld.

Blij

Dat liet de kleine jongen achter met een grote glimlach. Ondertussen hebben ze alle kaarten en pakketjes weten open te maken. Alleen is er ook minder nieuws op zondagavond: "Mijn arme jongen heeft vandaag blaren in zijn ogen en ze zijn heel pijnlijk", schrijft de moeder op Facebook. Gelukkig is er hulp om alle pakketjes open te maken. De overweldigende reactie van de mensen vindt ze dan ook te gek. "Rhys vindt het fantastisch. Een vriendje opent de kaartjes voor hem en hij leest alles grondig door. Hij is zo blij."

Wie ook een kaartje wil sturen, kan dat doen naar Rhys' adres:

Rhys Williams

40 Whalley Avenue

Bolton, BL1 5UD

England

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail, Facebook. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden