null Beeld

Delia Lachance was pas 26 jaar toen ze miljoenenbedrijf Westwing begon

Delia Lachance wilde ooit koorddanser worden. Vervolgens droomde ze van een carrière als ambassademewerker, schrijver en politiek journalist. Het werd iets compleet anders. Op haar 26ste zette ze Westwing op: een webshop gespecialiseerd in interieur. Haar bedrijf opereert in 11 landen en telt wereldwijd 30 miljoen leden.

Susan Dalstra

Voordat Delia de spannende switch maakte, werkte ze als redacteur voor Elle en Elle Decorations. De uit München afkomstige ondernemer startte Westwing uit een eigen behoefte. Op modegebied kun je alles online kopen, maar voor haar interieur vond ze het verdraaid lastig om online de merken die bewonderde te vinden. “Ik wist zeker dat ik niet de enige kon zijn die dat vond. Zo kwam ik op het idee voor Westwing.”

Verrassend advies

Veel ouders zien hun kinderen graag voor veiligheid kiezen. Een vaste baan met een contract en een vangnet mocht het ooit misgaan. Toch kwam Delia’s moeder met een verrassend advies voor haar dochter. “Mijn moeder zei dat het normaal gesproken de rol van de ouder is om de veilige beslissing aan te moedigen, maar ze geloofde dat dit het perfecte moment was om iets voor mezelf te beginnen. Ik was net 26, had geen kinderen, geen hypotheek of wat voor andere verantwoordelijkheid dan ook. Wat was het ergste dat er kon gebeuren? Ik wist dat of mijn idee nou een succes of een mislukking zou worden, ik hoe dan ook nieuwe vaardigheden en ervaringen zou opdoen.”

Altijd verse bloemen op tafel

De liefde voor interieur heeft ze ook aan haar moeder te danken. “Mijn moeder maakte altijd wat moois van de inrichting voor het gezin. Daar begon mijn liefde voor interieur. Ze deed altijd veel moeite om er een knus, mooi huis van te maken en besteedde veel aandacht aan details. Er stonden bijvoorbeeld altijd verse bloemen op de eettafel. Dat is me echt bijgebleven.”

Bulldog Lola

Als je zo’n groot bedrijf runt als Delia doet, betekent het ook dat vrije tijd kostbaar is. “Vrije weekenden en avonden breng ik het liefst door met de mensen om wie ik geef. Quality time met de mensen van wie ik houd, brengt me weer in balans. Ik heb ook een schattige bulldog, Lola, die ik meeneem naar kantoor. Op een hectische dag ga ik tussendoor graag even met haar wandelen. Als ik thuis in München ben, kijk ik kritisch naar events waar ik naartoe ga om ook voldoende ontspannen avonden thuis te hebben.”

'Wees moedig'

Haar beste advies voor iedere vrouw die ook een carrièreswitch overweegt? “Wees moedig genoeg om je ideeën te realiseren omdat de angst om het niet te doen vaak nergens op gebaseerd is. Als je denkt aan het ergste wat er kan gebeuren, zie je vaak dat het risico ook weer niet zo groot is. Mijn moeder gaf me dat advies toen ik Westwing begon en ik geef het graag door aan andere vrouwen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden