Oh no: er is nu ook een delta-plus-variant en dit is wat je erover moet weten Beeld Getty Images/iStockphoto
Oh no: er is nu ook een delta-plus-variant en dit is wat je erover moet wetenBeeld Getty Images/iStockphoto

Corona

Deltaplusvariant maakt wereldwijde opmars, dít is erover bekend

Zoals je vast al weet, is de deltavariant van het coronavirus veel besmettelijker dan andere varianten. Maar nu blijkt er alweer een variant op deze deltavariant te zijn, namelijk de deltaplusvariant.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Deze deltaplusvariant duikt over de hele wereld op, maar er zijn nog geen grote doorbraken van gemeld. Wel zijn er veel zorgen om deze variant. We leggen uit waarom.

Deltaplusvariant

Het zou namelijk nóg besmettelijker zijn dan de deltavariant. Ook zijn er zorgen dat deze variant de coronavaccins beter kan ondermijnen. Of dit echt zo is, is nog niet zeker.

Wereldwijd

In Nederland is de deltaplusvariant nog niet vastgesteld. Maar aangezien dit in andere (Europese) landen wel het geval is, kijken experts hier natuurlijk serieus naar. De deltaplusvariant werd al aangetroffen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en India. Ook in Portugal, Polen, Zwitserland, Japan, Nepal, Rusland en China is de variant aangetroffen. Afgelopen dinsdag kwamen er ook meldingen uit Zuid-Korea: daar zijn twee gevallen van de deltaplusvariant geregistreerd.

Waakzaam zijn

In juli werden er in Engeland 39 gevallen van de deltaplusvariant bevestigd. In India roept de minister van Volksgezondheid op om waakzaam te zijn: “We hebben gezien wat er met delta in India gebeurt en hoe snel het zich verspreidde... Waarom zouden we denken dat de deltaplusvariant anders zou zijn?”

Zelfzorg bij corona: dit moet je wel en niet doen

Bron: Welingelichtekringen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden