null Beeld

Demira: “Je moet proberen krachtig te blijven – óók als je verdrietig bent”

Wind kan fijn, verkoelend en soms zelfs eng zijn. Maar wist je dat wind ook kan worden ingezet om de wereld schoner te krijgen? Nuon vroeg violiste Sophie en muziekkunstenares Démira een symfonie te maken over de wind.

Libelle samen met Nuon

Démira Jansen speelde op haar zestiende al in de grote popzalen van Nederland:

“Ik wil graag overbrengen dat je krachtig moet proberen te blijven - óók als je verdrietig bent. Die power zit ook in de symfonie die ik samen met Sophie aan het maken ben. Doordat de wind met ons meespeelt, klinkt het steeds weer anders. Dat maakt het extra spannend, maar ook bijzonder. De bedoeling is om met z’n tweeën te klinken als een heel orkest met de wind als achtergrondgeluid. Die combinatie van gelikte elektronische muziek en de natuurlijke energie van de wind maakt het zo leuk om te doen."

Sophie Ansems is violiste, maar niet van het klassieke soort:

“Het is best moeilijk om de maatschappij echt te veranderen. In deze opdracht kan ik mijn beide passies kwijt: muziek maken en goed zijn voor de wereld. Wind is vooral fijn op het strand. Als ik daar met een vriendin loop, heb ik het gevoel dat mijn zorgen wegwaaien. Maar als het hard waait, kan wind ook best eng en bedreigend zijn! Die twee kanten van wind willen ik graag in onze symfonie verwerken.”

null Beeld

Over twee weken zie je hoe Sophie en Démira naar de smid gingen om materialen te verzamelen voor hun wind-kunstobject. Meer weten over de zoektocht van de twee kunstenaressen? Kijk op hun speciale website.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden