Koppel op vakantie Beeld Getty Images
Koppel op vakantieBeeld Getty Images

En route du soleil

Deze 5 roadtrip-spellen voor volwassenen maken je reis een stuk leuker

Ga je deze zomer met de auto op vakantie, of heb je een lange vlucht voor de boeg? Met deze vijf spelletjes houd je zo'n roadtrip of lange zit wel vol samen.

Eva BredaGetty Images

Twee waarheden, één leugen

Bij dit spel is het de bedoeling dat je even diep in je geheugen graaft. Probeer twee verhalen op te rakelen die je ooit hebt meegemaakt en die je spelpartner nog nooit heeft gehoord. Heb je ooit op een klunzige manier je pols gebroken? Is er een bijzondere vakantieherinnering die je voor altijd zult onthouden? Of misschien heb je wel eens een blunder begaan op je werk. Verzin er vervolgens nog een verhaal bij, wat niet waar is. Nu is het aan jou om de drie verhalen kort en levendig aan je spelpartner te beschrijven. Aan hem of haar de taak om de leugen uit jouw verhalen te vissen? Is het gelukt? Dan krijgt jouw spelpartner een punt. Maar als jij je spelpartner wel van jouw leugen wist te overtuigen, is de punt voor jou. Zo houd je elkaar bezig én leer je meer over elkaars leven.

Wie van ons?

Bij dit spel verzin je om beurten een vraag die begint met ‘wie van ons...'. Bijvoorbeeld: Wie van ons zou het snelst naar het buitenland verhuizen? Wie van ons kan het slechtst koken? Wie van ons kan het beste een geheim bewaren? Wanneer de vraag gesteld is, telt de vragensteller af van 3 naar 0. Bij de laatste tel roepen alle spelers tegelijk de naam van de persoon die zij het meest in aanmerking vinden komen. Wordt jouw naam het meest genoemd? Dan krijg je één strafpunt. Degene met de meeste strafpunten verliest. Maar ach, je leert je medespelers wel heel goed kennen zo.

Raad het liedje

Bij dit spel kies je een niet-Nederlands nummer. De songtekst ervan vertaal je heel vrij naar het Nederlands. Vervolgens zing je deze niet maar spreek je hem uit. Wedden dat het best moeilijk is voor jouw spelpartner om te raden welk liedje er achter jouw tekst schuilt. We proberen het eens uit. Welk nummer is dit?: ‘Kijk nou naar me: zal ik het ooit leren? Ik weet niet hoe, maar plotseling verlies ik de controle’.

Citytrippen

Voor dit spel moet iemand (natuurlijk niet de bestuurder) zijn of haar telefoon er even bij pakken. Het gaat namelijk als volgt: iemand roept een stad en een afstand. Bijvoorbeeld: Rome, 400 kilometer. Vervolgens moeten de andere spelers een stad noemen waarvan zij denken dat hij ongeveer 400 kilometer van Rome ligt. De afstand van deze steden tot Rome wordt gecontroleerd op internet. Wiens antwoord het dichtst bij de stad ligt, krijgt een punt. Een leuk spel waar je ook nog eens veel van leert.

Nutteloze feitjes

Heb jij ook zo'n dosis aan nutteloze feitjes in je hoofd, waar je nooit iets aan hebt? Dit is het moment om ze toe te passen. Weet jij bijvoorbeeld wat de giftigste kikker is? Waarom je nooit zout op een hamburger moet doen, voordat je hem bakt? Waarom de toren van Pisa scheef is? Waarom er een gat in een bagel zit? Of waarom je je mascara nooit in de huls mag pompen? Gooi al je kennis eruit en vertel je spelpartner een nutteloos feitje. Aan jouw spelpartner de taak om te raden of wat je vertelt waar is of niet. Raad deze het goed? Dan krijgt hij of zij een punt. Anders zijn ze voor jou. En je snapt: hoe vreemder het feitje, hoe vaker je spelpartner zal denken dat je leugens vertelt. Eindelijk eens tijd om al die nutteloze kennis eens in de strijd te gooien.

Wil je onderweg ook mooie vakantiefoto's schieten? Zo maak je van cliché-vakantiekiekjes originele plaatjes.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden