null Beeld

Deze apps helpen je met je gezonde leefstijl

Er ligt tegenwoordig steeds meer druk op fit en slank zijn, maar gezond zijn blijft het belangrijkst. Vind je het zelf lastig te bepalen wat dat nou precies inhoudt? Deze apps kunnen je erbij helpen.

Kim Fiselier

Sommige apps richten zich op sporten, andere op je calorie-inname.

1. 7 Minute Training

Met deze app ben je er zeker van dat je iedere dag iets aan beweging doet. Met deze app doe je een reeks van 12 oefeningen, elk 30 seconden lang met een korte tussenpauze. De oefeningen zijn heel divers: van Jumping Jacks tot planken. Wil je er zeker van zijn dat je iedere dag beweegt, dan kan deze app je helpen. Al je work-outs worden geregistreerd - en je krijgt een herinnering als je een training overslaat.

null Beeld

LEES OOK: IK DEED 7 DAGEN LANG DE 7 MINUTE WORK-OUT EN DIT IS WAT ER GEBEURDE

2. MyFitnessPall

Deze app werkt als calorieënteller. Bij elke maaltijd kun je registreren wat je gegeten en gedronken hebt en zo wordt bijgehouden hoeveel calorieën je die dag binnen hebt gekregen. Vrijwel alle voedingsmiddelen en dranken staan al in de app, daardoor kost het niet veel tijd om je eetpatroon bij te houden. In MyFitnessPall kun je je startgewicht aangeven en je streefgewicht. Het is ook mogelijk om in te zetten op gewichtsbehoud. De app geeft aan hoeveel calorieën je die dag binnen moet krijgen om dat doel te behalen. Daarnaast kun je invoeren welke training of sport je die dag gedaan hebt.

null Beeld

3. My Diet Coach

Dit is een virtuele coach die je helpt om op een speelse, maar gezonde manier gewicht te verliezen. De app begeleid je bij het afvallen en houdt de status van je kilo's bij. Ook krijg je meldingen van de app, bijvoorbeeld als je water moet drinken, dat het goed is om gezond te koken en dat je je eet-dagboek bij moet houden.

null Beeld

LEES OOK: 10 DINGEN DIE HARDLOPERS HERKENNEN

4. Endomondo - hardlopen en fietsen

Deze app motiveert je om er op uit te gaan. Wanneer je gaat hardlopen of fietsen, worden de afstanden en intensiteit van je training geregistreerd in deze app. Ook handig is dat de verbrande calorieën worden bijgehouden en dit motiveert je weer voor de volgende keer! Wanneer vrienden ook van de app gebruikmaken, kun je jouw status met hen delen en andersom om elkaar op de hoogte te houden.

null Beeld

Alle apps zijn gratis te downloaden voor mobiel of tablet in Google Play of de Itunes Store.

Beeld: Google Play, iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden