null Beeld

Deze babynamen zijn ‘verrassend genoeg’ verboden

Ben je in blijde verwachting en op zoek naar inspiratie voor een naam voor de kleine spruit? Lees dan eerst dit onderstaande lijstje goed door om teleurstellingen bij de gemeente te voorkomen. Zo wilde een Frans koppel hun baby Nutella noemen, maar werd - quelle surprise - teruggefloten.

Anni Karvonen

Deze namen kwamen ook op de zwarte lijst terecht.

Cocktails?

Een koppel uit Nieuw-Zeeland wilde hun kind Sex Fruit noemen. Ook Talula Does the Hula From Hawaii werd verboden. Zouden deze ouders iets te veel cocktails hebben gedronken op hun huwelijksreis op een tropisch eiland?

Strenge Denen

Dat de Deense overheid niet warm wordt van de naam Anus, is nog enigszins begrijpelijk. Maar ook 'onschuldige' namen als Pluto en Monkey zijn een no-go voor de Deense overheid. In buurland Zweden kunnen ze het overigens niet waarderen als kersverse ouders op het toetsenbord in slaap zijn gevallen bij de zoektocht naar een geschikte naam. Hoewel Brfxxccxxmnpcccclllmmnnprxvclmnckssqlbb11116 misschien voor een eureka-moment heeft gezorgd, keurde de Zweedse overheid deze naam niet goed.

Besnijdenis

Deze 2 kinderen mogen de gemeentelijke ambtenaren in Mexico erg dankbaar zijn. Zij liepen namelijk al een tijdje rond met de namen Robocop en Circumcision (besnijdenis) voordat de overheid doorhad dat dit iets te ver ging. Ook Terminator, Traffic en James Bond staan op de zwarte lijst. Wat er mis is met die laatste naam, begrijpen we niet helemaal.

Toch maar niet

Wat we dan wel weer begrijpen is het verbod op de naam Osama Bin Laden. Een Turks koppel uit Duitsland vond het daarentegen wel een goed idee. De overheid gelukkig iets minder.

LEES OOK:

Bron: Flair. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden