null Beeld

Déze bekende ‘vrouw van’ zat in het muizenpak van ‘The masked singer’

Vorig jaar was The masked singer voor het eerst in ons kikkerland op de buis te zien. Inmiddels is het zangprogramma op z'n zachtst gezegd een razend succes te noemen. Vrijdagavond werd de derde afvaller onthuld.

Kim van Weering

Het was de muis die helaas het veld moest ruimen.

Wie gaat er schuil achter de pakken?

The masked singer is allesbehalve een gewone zangcompetitie. Genieten van de optredens is er ongetwijfeld ook bij, maar het programma is bovenal een spannend raadspel. Want wíe hebben zich verkleed als muis, astronaut, vos, zebra en aap? Dat is voor de kijkers een vraag, en enkel voor de deelnemers een weet. Ook voor de twee panels die bestaan uit Buddy Vedder en Gerard Joling en Carlo Boszhard en Loretta Schrijver is het gissen geblazen.

Na de individuele optredens waren de beide panels vooral onder de indruk van de vos. Zij mocht na het groepsoptreden dan ook - door de stemmen van het publiek - direct door naar de volgende ronde. Ook de zebra en aap kregen voldoende stemmen om door te mogen. In de sing off streden de muis en astronaut om het laatste plekje van volgende week.

Muis moet naar huis

Tot groot verdriet van Loretta was het toch de muis die aan het kortste eind trok. Uiteindelijk bleek Mariska Bauer in het muizenpak te zitten. Alle vier de panelleden zaten er volledig naast. Onder meer Patricia Paay en Gaby Blaaser passeerden de revue.

Ook veel kijkers hadden géén idee. "Geen seconde aan gedacht", klinkt het op Twitter. Mariska onthult dat niemand van haar deelname aan het programma afwist. "Zelfs Frans niet", zegt ze lachend. "Als ik moest repeteren, zei ik dat ik ging shoppen."

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Beeld: RTL, Ilse Deckers

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden