null Beeld

Deze bieten-kokostaartjes met blauwe bessen zijn echt héérlijk!

Rode bieten, we kennen ze allemaal. Maar... wist je al dat deze biet ook heel erg lekker kan zijn in zóete gerechten? Deze taartjes zijn de perfecte keuze als je een keer wat nieuws wilt proberen.

Nagerecht. Dit recept is voor 16 punten bieten-kokostaartjes.

Dit heb je nodig voor de bietentaartjes:

  • 125 g bruine hazelnoten
  • 65 g gedroogde vijgen (of ontpitte dadels), fijngesneden
  • 65 g gedroogde kersen (of cranberry's), fijngesneden
  • 1 el cacao
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • zout
  • 275 g santen (kokoscrème), in blokjes
  • 450 g gekookte bieten, in stukken
  • 4 el romige kokosmelk
  • 4 el rijststroop
  • 1 tl oranjebloesemwater

Dit heb je nodig voor de garnering:

Extra nodig:

  • 2x springvorm Ø 15 cm (of 1 springvorm Ø 22-24 cm), bodem en rand bekleed met bakpapier

Zo bereid je de bieten-kokostaartjes:

  1. Maal de noten in de keukenmachine.
  2. Voeg vijgen, kersen, cacao, 1 el sinaasappelrasp en 2 el -sap en een snuf zout toe en maal tot een deegachtige substantie.
  3. Vul hiermee de springvormen, druk aan en zet koud weg.
  4. Smelt de santen op laag vuur in een steelpan.
  5. Maal intussen de gekookte bieten met de kokosmelk en rijststroop, het oranjebloesemwater en de rest van de sinaasappelrasp in de keukenmachine.
  6. Meng de santen door deze puree en verdeel de vulling over de springvormen.
  7. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Schil de rauwe biet en trek er slierten van.
  9. Roer de honing los met het citroensap en hussel met de bietenkrullen.
  10. Garneer de taartjes met bietenkrullen en blauwe bessen.

Tips

  • Vervang voor extra fruitige taartjes 150 g bietjes door rood (diepvries)fruit.
  • Lekker met warme bietenlatte, bijvoorbeeld Rode Bietenlatte van Sonnentor (online te koop). Meng 2 el met 250 ml (vega)melk en verwarm in een pannetje.

Bereidingstijd: 30 min. Wachttijd: 2 uur. Kcal: 113 per punt

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Yvonne Jimmink

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden