Getty Beeld Getty Images/iStockphoto
GettyBeeld Getty Images/iStockphoto

Déze fout moet je nooit maken bij het gebruiken van een pipetje

Als je regelmatig een serum gebruikt, dan ben je vast wel bekend met het handige pipetje dat er vaak bij zit. Dankzij dit pipetje kun je het serum een stuk makkelijker aanbrengen. Maar wist je dat veel vrouwen een grote fout maken bij het gebruik van dit hulpmiddel?

Beauty

Na het lezen van dit artikel doe je het vast niet meer.

Gebruiken van pipet

Omdat het bij een serum best moeilijk kan zijn om de juist hoeveelheid uit het flesje te krijgen, biedt een pipetje uitkomst. Hiermee kun je precies het aantal druppels gebruiken dat wordt aanbevolen. Het is de bedoeling dat je het pipetje in het flesje houdt, knijpt en daarna de inhoud over je handen druppelt en het vervolgens op je gezicht aanbrengt.

Nooit tegen huid aanhouden

Sommige mensen kiezen er echter voor om het pipetje tegen hun gezicht aan te houden en het zo aan te brengen. Volgens het Instagram-account iamabeautygeek is dat echter geen goed idee. Op deze manier komen er namelijk bacteriën van je huid en handen op het pipetje terecht en uiteindelijk dus ook in je serum. Hierdoor werkt je serum minder goed en gaat de houdbaarheid van het product ook sneller achteruit. Mocht je dus een serum aanbrengen, zorg er dan voor dat het pipetje niet in contact komt met je handen of huid.

Bron: Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden