Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Schoonmaaktips

Déze geniale tip voor het schoonmaken van vaatdoekjes kende je vast nog niet

De meeste mensen gooien hun vaatdoekjes na gebruik in de wasmachine, maar wij kwamen een tip tegen die misschien nog wel veel effectiever is: op de Facebookpagina Cleaning & Organising Inspiration Australia vertelt een vrouw namelijk dat ze haar vaatdoekjes standaard in de vaatwasser gooit en dat haar doekjes nog nooit zo schoon zijn geweest.

Erandi GodinezGetty Images

De Australische Sue legt uit dat ze haar doekjes ook weleens in de wasmachine gooit, maar dat de vaatwasser veel beter werkt. “Ben ik de enige die vuile vaatdoekjes in de vaatwasser gooit om ze weer schoon te krijgen?” zo vraagt ze zich hardop af op de Facebookpagina. Volgens de vrouw werkt het als een tierelier én worden de doekjes ook meteen gedesinfecteerd.

Positieve reacties

Op een foto is te zien dat Sue haar doekje in het bovenste gedeelte van de vaatwasser legt, waar ook de glazen en mokken staan. Vervolgens zet ze de vaatwasser aan en komt alles er weer heerlijk fris uit. Haar tip werkt blijkbaar echt, want onder de post staan verschillende positieve reacties van mensen die het ook hebben geprobeerd. “Het werkt zoveel beter dan de wasmachine”, zo vertelt iemand. En: “Veel hygiënischer om het zo te doen!”, reageert een ander.

Belangrijke tips voor vaatdoekjes

Waar veel mensen niet altijd bij stilstaan, is dat een vaatdoekje ontzettend snel vol bacteriën zit. Sterker nog: na 24 uur kan een vaatdoekje er al meer dan 4 miljard huisvesten. Het is daarom belangrijk dat je je doekje eigenlijk na één dag gebruik in de wasmachine gooit (op minstens 60 graden) óf dus in de vaatwasser laat meedraaien. Voor mensen die het niet zien zitten om hun doekje in de vaatwasser te doen hebben we nog een handige tip: sommige mensen zweren erbij om hun vaatdoekje 1 minuut (op vol vermogen) in de magnetron te leggen en ’m daarna goed te laten drogen. Dit zou namelijk alle bacteriën doden.

Wist je trouwens dat je zelf heel gemakkelijk vochtige schoonmaakdoekjes kunt maken om je huis weer lekker fris te krijgen? In deze video kun je zien hoe:

Bron: 7news.com.au

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden