Getty Beeld Getty Images
GettyBeeld Getty Images

Déze gevulde broodjes worden steeds populairder in Nederland (en jij wilt ze vast ook proberen)

Wil jij eens wat anders dan de doorsnee boterham met kaas? Dan hebben wij een leuke tip voor je, helemaal uit Latijns-Amerika: probeer eens een arepa! Dit is een maisbroodje dat steeds vaker in Nederland wordt verkocht maar dat je ook heel gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

Bammetje

Wij vertellen er je hier alles over!

Wat is een arepa

Een arepa is een ongerezen broodje dat is gemaakt van maismeel en op een bakplaat wordt gebakken. Je kunt het broodje gewoon kaal eten, maar je kunt het ook vullen met bijvoorbeeld vlees, zwarte bonen en kaas, wat ze in Venezuela vaak doen. Colombianen daarentegen eten het broodje vaak als ontbijt met kaas. Het broodje is van zichzelf ook al heel lekker, met bijvoorbeeld alleen een lik boter. En voor de mensen met een glutenallergie is het ook nog eens fijn om te weten dat arepa’s glutenvrij zijn.

Het artikel gaat verder onder de foto's.

Zó kun je zelf een arepa maken

Het maken van arepa’s is eigenlijk heel makkelijk en je hebt er niet veel voor nodig, namelijk gekookt maismeel, water en zout. Voorgekookt maismeel kun je in grote supermarkten vinden onder het merk P.A.N. of in de toko. In onderstaande video kun je zien hoe je vervolgens zelf een arepa kunt maken.

Bron: 24Kitchen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden