Amaretti-traditional Italian almond cookies in a white plate on a marble top view background. Amarettini biscuits. Selective focus Beeld Getty Images/iStockphoto
Amaretti-traditional Italian almond cookies in a white plate on a marble top view background. Amarettini biscuits. Selective focusBeeld Getty Images/iStockphoto

Deze heerlijke amarettikoekjes bak je binnen een kwartier (met maar vier ingrediënten)

Een lekker koekje bij de koffie of thee, wie wil dat nou niet? Amarettikoekjes vinden hun oorsprong in Italië en lijken op traditionele Nederlandse bitterkoekjes, maar zijn nét even wat chiquer. Gelukkig is het maken van deze koekjes appeltje-eitje.

Om je vingers bij af te likken

Dit is hoe je de kleine, zoete koekjes bakt:

Dit heb je nodig

  • 200 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 1 theelepel amandelextract

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten in een kom
  2. Schep alles in een spuitzak
  3. Maar kleine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  4. Zet de koekjes 12 tot 14 minuten in de oven. Als ze goudbruin van kleur zijn, zijn ze gaar

Je leest het: deze koekjes staan in een handomdraai op tafel. Dus als je vanaf nu deze ingrediënten altijd in huis hebt, kun je er op ieder moment voor zorgen dat je versgebakken koekjes op tafel hebt staan als je onverwachts bezoek krijgt. Bak ze!

Bron: Laura's Bakery.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden