null Beeld

Deze heerlijke variant op kippensoep maakt van koude dagen een feestje

Zeg je herfst of winter, dan zeg je knollen, kool, pompoen en (bijna vergeten!) aardpeer. Iets meer werk dan sla wassen en een komkommer snijden, maar dan heb je ook wat. Deze kippensoep is een van de lekkerste gerechten met wintergroen. 

Het gerecht duurt dus wat langer om te maken vanwege het snijwerk, maar is het dubbel en dwars waard!

Dit heb je nodig

  • 2 el olijfolie
  • 250 g kippendijfilet, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 wortel, geschild en in kleine stukjes
  • 1 peterseliewortel, geschild en in kleine stukjes
  • ½ prei, in halve ringen
  • 2 el droge witte wijn
  • 1½ l kokend water
  • 2 tl zoutarm groentebouillonpoeder
  • klein bosje kruiden (rozemarijn, tijm en salie)
  • 400 g groene kool
  • 400 g reuzenbonen (pot)
  • 1 el fijngemalen Parmezaanse kaas
  • rasp van 1 biologische sinaasappel
  • chiliflakes

Zo maak je de winterse kippensoep

Bereidingstijd 40 min. | Kcal 310 p.p.

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de kip rondom aan.
  2. Fruit de ui, knoflook, wortel en peterseliewortel en prei enkele min. mee.
  3. Blus af met de wijn en voeg dan water en bouillonpoeder toe.
  4. Doe het bosje kruiden erbij en laat 20 min. zacht koken.
  5. Verwijder het buitenste blad van de kool, snijd hem in 4 parten, verwijder de kern en snijd de rest in dunne reepjes. Spoel af om eventueel zand te verwijderen.
  6. Kook de kool in ruim water in 8-10 min. net gaar. Giet af en spoel koud af zodat de kool niet verder gaart.
  7. Giet de witte bonen af en spoel ze af in een vergiet.
  8. Doe bonen in de bouillon en laat nog 5 min. zacht koken.
  9. Verwijder de kruiden, roer de gemalen parmezaan door de soep, voeg de repen kool toe en warm even mee.
  10. Serveer de soep in diepe borden en garneer met sinaasappelrasp en chiliflakes.

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Bart Stuart.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden